דרופ פוט

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

14/12/2014 | 20:04 | מאת: פלוני

שלום לכולכם , אמא שלי חולה בסרטן המוח מסוג gbm עברה כבר שני ניתוחים ונפגעה יכולת התפקוד של צד ימין של הגוף, האורטופד אמר שמדובר בדרופפוט של רגל ימין והוא המליץ על דיקטוס כדי לשפר את זה. השאלה שלי אליכם, האם זה באמת יכול לעזור ולהחזיר את אמא שלי ללכת נורמאלי או שזה סתם משהו מסחרי שלא באמת יועיל

שלום דיקטוס מתאים במצבים מסוימים בלבד. צריך לבדוק האם קיים שיתוק מלא של העצב הגורם להרמת כף הרגל והאצבעות או שיתוק חלקי בלבד. ז"א האם אין תנועה בכלל כלפי מעלה של כף הרגל או יש תנועה חלקית. בנוסף צריך להתחשב בטונוס ובתחושה. ישנן פתרונות נוספים כגון סדים כאלו ואחרים עם או בלי ציר וכיו"ב. אני ממליץ להתייעץ עם פיזיותרפיסט שמבין בנוירולוגיה וניתוח הליכה לפני רכישה של אביזרי הליכה. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה