קיבוע ברך

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

16/11/2014 | 13:44 | מאת: דוד

שלום עברתי לפני כשבועיים ניתוח לשחזור הפיקה אם ברזלים כמובן רציתי לדעת כי המנתח לא אמר לי כלום האם יש צורך להוציא את הברזלים או שהם נשארים? הפיקה נשברה לי לכמה חתיכות והצליחו לשחזר במקום פלטינות דבר נוסף הגבס מאוד כבד ומפריע לי מאוד מגרד וכו האם יש משהו שאפשר להחליף את הגבס האם מי אימבולייזר יתאים ? או צריך משהו אחר? והאם יש תרגילים שאפשר לעשות שיקל לי על הפיזיוטרפיה לאחר הורדת הגבס?

דוד שלום גבס ארוך וכבד לעיתים אפשר להמיר בגבס פלסטי קל אך את זה עליך לשאול את המנתח אם הוא מאפשר. את הקיבוע אפשר להוציא אך לרוב מוציאים רק אם זה באמת מפריע ואחרי הרבה זמן שהוא בפנים. גם בנוגע לזה עליך להתייעץ עם המנתח. לגבי תרגילים ופיזיותרפיה, ללא ספק תזדקק להם אחרי הסרת הגבס . בשלב זה אתה אמור לשמור ככל הניתן על הכח בגפה אך לאחר מכן גם על שיפור טווחי התנועה והתחושה הפרופריוספטיבית. בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה