בעיות בהליכה לאחר נפילה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

29/10/2014 | 08:20 | מאת: ייי

שלום, אמא שלי בת 74, תמיד הייתה עצמאית. חולת סכרת ולחץ דם גבוה. נפלה לפני חודש וחצי שברה חוליה L3, עברה ניתוח, מילאו את החוליה והחזירו לקדמותה. לאחר הניתוח פסקו כאבים בירכיים. נכון להיום בשיקום. היא לא מצליחה בכלל לעמוד על הרגליים. הכל אצלה תקין. בזמן השכיבה היא מזיזה את הרגליים, עושה את כל התרגילים בפיזיוטרפיה, אבל לעמוד לא מצליחה בכלל. מה הסיבה ? האם זה פסיכולוגי?מה עוד אפשר לבדוק?

שלום קשה לענות על שאלה מסוג זה מבלי לבדוק פיזית את החולה.האם היא יציבה מבחינה רפואית? האם באמת אין ליקויים נוירולוגים? ניתוח מסוג זה יכול לגרום לירידה בתפקוד אך אצל אישה עצמאית כמו אמך זה אמור להיות זמני בלבד. אין ספק שחודש וחצי לאחר ניתוח והיא אינה עומדת על רגליה, משהו אינו כשורה. אני מציע לך להיוועץ עם הפיזיותרפיסט המטפל בה ישירות . כאב וחרדה עשויים לגרום לאימובוליזציה לעיתים, אך הם הפיכים ופתירים אם מטפלים בכך נכון. שוב- לברר אצל המטפל הישיר ואם התשובה אינה מספקת לדרוש חוות דעת נוספת בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה