עזרה עם 2 שאלות מסאם

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

16/09/2014 | 02:16 | מאת: ערן

מבחינתך מה החשיבות של עבודה על אביזר פיתה כ 3 4 ו5 חודשים אחרי שחזור רצועה צולבת וקרע מיניסקוס? לדוגמא תרגילים על רגל אחת עם עיניים פתוחות/סגורות? סקוואט קטן על רגל אחת על פיתה? 2.אומרים שאימון על משטח כמו פיתה לסובלים מכאבי ברכיים כמופ פציעות של מיניסקוס יכולים לעזור עם הכאבים ולהוריד את הכאבים. תוכל להסביר לי איך עבודה שכזו לאורך זמן מורידה כאבים? תודה

שלום ישנה חשיבות רבה לתרגול הפרופריוספטיבי אותו אתה מתאר לאחר כל פציעה בכל מפרק בשלב המתאים לשיקום. התרגול הזה בא לחפות על ליקוי בחיישנים הנמצאים על פני המפרק ומשדרים למוח את מיקום המפרק במרחב. על כן, תרגול על פיתה כעבור שלושה חודשי שיקום בעקבות שחזור רצועה הינו קריטי וחיוני. התרגול אינו משפיע על הכאב בדרך ישירה אך כן מחזק את השרירים סביב המפרק ועל כן בעקיפין מפחית כאב במקרים מסוימים. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה