חיזוק שכמות (Winging scapula)

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

17/09/2014 | 12:22 | מאת: קובי

שלום רב, אני מזה כמה שנים (מאז השירות הצבאי) סובל מאי יציבה בכתף-שכמה ימנית ואני מתקשה לשמור על תנועה נכונה בעת תנועת הזרוע. בנוסף, אני מטופל באפוסתרפיה בגלל חוסר יציבות וקושי ביציבה של ירך/ברך ימין. לאורך השנים הלכתי לאורטופדים ספציפיים שלא ראו בצורה הוליסטית את מכלול הבעיות אלא רק כתף בלבד או ברך בלבד וכו'. האם פיזיותרפיסט יכול לסייע בפתרון החולשה באזורים הנ''ל והאם הטיפול נובע מתוך הסתכלות כוללנות עבור מכלל הבעיות הפיזיות הקיימות ולא כל איבר פגוע בפני עצמו?

שלום התשובה היא כן, בהחלט. פיזיותרפיסט אמור לבצע בדיקה קלינית מקיפה הכוללת הסתכלות. על פי הממצאים האובייקטיבים והסובייקטיבים שלך הוא יאבחן ויתאים תכנית טיפול ראויה. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה