עזרה עם 2 שאלות

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

11/08/2014 | 07:41 | מאת: ערן

שלום, מה שלומך? אחרי ניתוח acl בברך בדרך כלל בשיקום רשום ש3 חודשים אחרי הניתוח כדאי להתחיל לרוץ ומומלץ מאוד להתחיל באופניים בח.כ. סתם מתוך התעניינות מה החשיבות של אופניים לתפקוד הברך? 2.לספורטאים שצריכים לעבור ניתוח acl בברך,אומרים כולם שחשוב מאוד לחזק את השרירים סביב הברך ולעבוד על טווחי התנועה לפני הניתוח! אבל הרבה ספורטאים כבר מספר קטן של ימים מבצעים את הניתוח בלי שהספיקו לחזק את הברך ולשפר בכלל טווחי תנועה. לא מסוכן מדי? תודה

שלום 1. התרגול באופניים מאפשר כיסוי תנועה בטווח רחב של מפרק הברך בנשיאת משקל חלקית, כיוון שיושבים. זה אומר שאפשר לחזק בהדרגה מבלי להעמיס יותר מדי על הברך אם עושים את זה נכון. 2. בעולם מושלם ואופטימאלי רצוי להגיע לניתוח שחזור רצועה כשהברך במצב הטוב ביותר שהיא יכולה להיות. חזקה, ובטווחים המתאפשרים ביותר. לרוב, אין זה ניתוח חירום ולכן יש לזמן להכנה. אם לא נעשה, זה פחות טוב אבל עדין אפשרי. לא הייתי אומר שזה מסוכן. בברכה סאם www.imacs.co.il

14/08/2014 | 02:28 | מאת: ערן

אמרת שהתרגול באופניים מאפשר טווח רחב של מפרק הברך. אם אני מבין נכון אז נכון להגיד שאופניים יכולים לשפר את טווח התנועה של הברך? תודה שוב

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה