דוח ניתוח

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

10/08/2014 | 10:47 | מאת: שני

שלום רב לפני כחודש עבר בעלי(60)ניתוח ארתוסקופי במיניסקוס בברך שמאל. במכתב השחרור נכתב: Findings:Medial Menicus:Deg.Partial Tear MedialFemoral Condyle Gr/III Patella:GrII Lateral Meniscus:Deg.. Partial tear Lateral Femoral condyle: Gr. II Synovium: Inflamated Procedure:Med. Meniascus: Partial Menisectomy Lat.Meniscus:Partial Menisectomy MFC:Debridment MTP:Debridment LFC:Debridment LTP:Debridment Synovia: Partial Synovectomy Injection: Amp. Marcain 0.5%8ccInj.Depo Medrol 80 mg. Drain:(-) Tourniquet:(-) Antibiotics:IV Monocef 1 gr. השאלות: מה עלול היה לגרום לנפיחות שנעלמה לשבוע אחרי הניתוח לחזור ביתר שאת בשבוע האחרון? (קוביות קרח מקלות מעט) מדוע חל עיוות בצורת הברך והרגל אחרי הניתוח? מדוע ממשיך לסבול מכאבים ומצליעה קשה ואינו מסוגל ללכת יותר מ10 מטר? לא בוצעה בדיקת MRI

שלום הניתוח כשלעצמו הינו פולשני וטראומתי עבור הגוף. זה שכרתו חלק מהמניסקוס וכביכול ניקו את המפרק, זה לא אומר שאין שם תהליך דלקתי. אל כן הנפיחות. ברך מסוג זה חייבת טיפול פיזיותרפי דחוף. הטיפול יכלול הורדת כאב ונפיחות, שיפור טווחי תנועה, חיזוק, תרגול פרופריוספטיבי ואימון של הליכה נכונה. אין לגרור מצב כזה ולהמתין שיהיה בסדר. הנזק יכול להיות גדול מהתועלת של הניתוח כולו. ממליץ לפנות לפיזיותרפיסט במהרה. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה