ניתוח למינקטומי בעזרת קפיץ

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

09/12/2016 | 18:28 | מאת: אבי

שלום, הומלץ לי לעבור ניתוח למינקטומי ISD לטיפול בפריצת דיסק בחוליות L4-L5 עם היצרות התעלה. שמעתי חוות דעת מרופאים אחרים שאומרים שהטיפול מיושן, אחרים טענו שיש סיכון לכשל של הקפיץ. האם הדבר נכון? מה היתרונות והחסרונות של ניתוח מסוג זה?

מדובר בטפול שתלו בו תקוות גדולות אך התברר ככישלון חרוץ אינו משפר התוצאות אינו מקצר מהלך ההחלמה אינו מפחית שיעור הסיבוכים ושיעור פריצות הדיסק החוזרות ואינו מונע כאב גב - בקיצור תוספת זמן ועלויות לניתוח ללא הוכחה מדעית לתועלת ממשית מסבה זו הטכניקה הזו ננטשה על ידי רבים מאד בתחום ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה