שבר דחיסה d12 +חיבור בחוליות c1c2

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

08/12/2016 | 09:49 | מאת: אמנון

דר' נכבד שלום,לפני כשנתיים עקב החלקה נוצר לי שבר דחיסה בחולייה d12 הייתי מקובע עם מחוך גואי'ט,לאחר כחודשיים נמסר לי כי יש איחוי ואין צורך להמשיך בשימוש במחוך.לפני מספר ימים נפלתי שוב עקב סחרחורת ונפגעתי שוב בגב ובצוואר,בצילום עמו"ש נתגלה שוב שבר בחולייה d12 ובצוואר נמצא חיבור בין חוליות c1c2. בבדיקת אורטופדים נמסר לי על ידי אחד הרופאים כי אין מה לעשות ורק לנוח ולקחת משככי כאבים ואילו אורטופד אחר אמר כי יש לקבע שוב את עמו"הש .אודה לך על יעוץ או כיוון להמשך טיפול.

לא ברור אם מדובר בשבר חדש - ואם יש ספק - חשוב לברר אותו על ידי מיפוי עצם או MRI אם יש שבר חדש - ברור שצריך טיפול מתאים למשל ייצוב על ידי מחוך אם מדובר בחבלה וכאב ללא שבר חדש - אין טעם במחוך אם כי הוא יכול להקל קצת על הכאב בקיצור - חסרים נתונים ומידע ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

12/12/2016 | 09:33 | מאת: אמנון

דר' רנד הנכבד שלום תודה על המענה,לפי דברי האורטופד השבר אינו חדש הוא אותו שבר שנצפה לפני כשנתיים.בכל אופן מאחר ויש לי כאבים ההמלצה הייתה להיות עם מחוך גואיט ואני משתמש בו ואכן זה מקל על הכאבים.בכל אופן אודה לך על התייחסות למימצא בצוואר.

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה