סוג בדיקת הדמייה לעקמת וצוואר והמלצה לארותופד

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

29/11/2016 | 13:16 | מאת: יובל

שלום רב, הפנו אותי למעקב אורטפדי עקב הסקוליוזיס (משום שנוטה להחמיר בתסמונות רקמת חיבור,מרפן). רופאת הפה הפנתה גם לאורטופד עמוד שדרה וכתבה תחושת מתח בצד שמאל של הפנים ואזור זווית הלסת התחתונה,ייתכן ומקור ראשוני צווארי. רגישות צווארית שמאל.הגבלה בתנועת צוואר (יש להדגיש שקיימת גמישות יתר מפרקית כללית ולכן יתכן שההגבלה בצוואר קשה מכפי שנראית בפועל). גנטיקאי כתב: "לחלק מהחולים יש הרחבת עטיפת חוט השדרה dural ectasia ושקיעה של פרקי הירך, אבל ממצאים אלו אינם שכיחים בגיל צעיר ואין להם בד"כ השלכות קליניות משמעותיות ולכן אין צורך לבצע בדיקות מכוונות לאיתורם". האם להתחיל עם צילום רנטגן לעקמת ולצוואר? האם Ortelius 800 או מכשיר אחר שקיים היום בשוק (של חברת אורתוסקאן) אכן נחשב לבדיקה איכותית ומחליפה את הצורך ברנטגן ובקרינה? האם אתה מכיר אורתופד הבקיא בתסמונות רקמות חיבור ובפרט במרפן? האם יש צורך ברנטגן או ישר mri? (אפשר בבקשה לשלוח לכתובת האימייל האישית שלי, אם לא ראוי לציין המלצה ספציפית ברבים על גבי הפורום). תודה רבה על העזרה :)

אורטליוס יכול לעקוב אחר העקומה אבל לא לתת פרטים על סיבתה - אינו מדויק כמו צילום אבל יכול לחסוך בכך שמצבעים צילום רק מדי פעם ולא בכל מעקב הייתי מתחיל עם צילום לצוואר ואם יש ממצא המצריך זאת - בדיקותנוספות לפי הממצא לצערי אין לי המלצה ספציפית לתת לך למומחה בתחום זה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה