פענוח MRI לעמוד שדרה צווארי מגובה c1-d4

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

29/09/2016 | 16:18 | מאת: אלנה

שלום, אמא בת 67 . עברה לפני כשבועיים בדיקת mri. כמו כן עברה תאונת דרכים כהולכת רגל ב-2003 כשהיתה בת 54 שכתוצאה מכך נפגעה בראש, גפיים, פנים וזעזוע מוח, באגן ובפלג גוף ימין דבר שגרם לשברים באגן ולשבר ברגל וברך ימין,בע"ש צווארי וגבי , גבי ומותני- דבר שגרם לבלט דיסק בגובה חוליות L5-S1 .כתוצאה מכאבי ראש מתמשכים וסחרחורות הופנתה ל ct ראש ב-2006. סובלת מלחץ דם גבוה, שומנים גבוהים בדם, כולסטרול, סוכרת. אשמח לפיענוח mri. כמו כן האם פגיעה בראש לאחר תאונת דרכים יכולה לסביר את הממצאים בבדיקת mri ואיך משפיעות מחלות שיש לה? איזה טיפולים ובדיקות נוספות מומלץ לה לעשות בעקבות תוצאות של mri? המון תודה מראש לפני ולאחר הזרקת חומר ניגוד: יישור הלורדוזיס. תעלה ספינלית ברוחב תקין. אותות תקינים ממח עצם חולייתי. בגובה C4-5 נראה בלט דיסק אחורי דיפוזי קל עם זיז ברצס ספינאלי שמאלי והצרות הפורמינה הנויראלית. חוט השדרה בעובי תקין. בחוט מאחורי גוף החוליה C4 נראה נגע היפראינטנסי ב T2 ,פסי, באורך כ- 7 מ"מ. בחלק הקדמי מימין. לציין שאינו בסמיכות של ממצא דיסקופתי בולט. חשד למוקד דמיאלינטיבי זעיר מאחורי גוף החוליה D1. ללא האדרה חריגה. סיכום: שינויים דיסקופתיים קלים ונגעים דמיאלינטיביים ייתכן על רקע טרשת נפוצה

הממצאים והחשדות כתובים באופן ברור וחד משמעי בשפת יוםיום ברורה לא יודע מה עוד להוסיף מציע לפנות ליעוץ נוירולוג ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה