נימול מתגבר ברגליים עד הפרעה בהליכה

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

05/10/2016 | 21:38 | מאת: סמי

שלום לפני כשנה עברתי תאונת צלילה כתוצאה מזה שהיתי 3 פעמים בתא לחץ, הפעם הראשונה 8 שעות. כשנכנסתי לא יכולתי ללכת ובתם שלושת הימים\הטיפולים בתא לחץ התלחתי ללכת עם איבוד שיווי משקל פה ושם. מאז ועד היום יש לי נימול שלא מפסיק ברגליים, מאוד קשה לשבת כמו כן תחילת התנועה קשה במיוחד וזה מחמיר.(מרגיש קרח, ופתאום חם צורב וכו'..כמו גרב שתקועה באצבעות הרגליים) עשיתי MRI והתגלו בלטים רבים: C6 נגע עם לחץ על התעלה והחוט, גב עליון מוקד מעוגל עם גבולות חדים,אות נמוך ב T1,אות גבוה ב STIR בקוטר מירבי של 1.3 ס"מ האם נוירופיברומה קטנה? בגוף חוליה D2 מוקד מעוגל בעל אות איזואינטנסי ב T1 אות גבוה ב T2 ולא עובר דיכוי שומן.מוגבל היטב ולא לתעלה אולי המנגיונה. D8-9 בלט דיסק D9-10 בלט דיסק D10-11 בקע דיסק קטן ללא לחץ על החוט L5-S1 בלט דיסק גורם להיצרות L4-5 בלט דיסק L3-4 בלט דיסק L1-2 בלט דיסק אחורי לוחץ קלות הרופא אמר שאין שום בעיה אורתופדית... אולי נוירולוגית, ביצעתי בדיקות נוירולוגיות והכל תקין לי זה נראה מוזר. האם לדעתך מצב עמוד השדרה שלי הוא זה שגורם להחלשות גפי התחתונות ותחושת הנימול שגוברת? האם יש לזה טיפול? איכות חיי נפגעת מאוד. אני אוהב סופרט ועדיין מקפיד לרכוב על אופניים ולהיות פעיל אך ההליכה הרגילה בחיי היום יום והישיבה ממש קשים לי תודה רבה!

05/10/2016 | 21:39 | מאת: סמי

חשוב לציין אני בן 65

כדאי לבצע EMG של עצבי הרלגים על מנת לברר אם מדובר בבעיה היקפית בעצבים ברגלים או שמדובר באמת בבעיה שמקורה בעמוד השדרה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה