התייעצות בנוגע לממצאי MRI

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

22/09/2016 | 10:50 | מאת: ליאן

שלום רב, ביצעתי MRI עמוד שדרה מותני בעקבות כאבים חזקים בגב התחתון, בנטייה לצד שמאל. ממצאי הMRI נראים תקינים, כאשר השורה התחתונה היא: התרשמות: יישור לורדוזיס טבעי ללא עדות לבלטי דיסק משמעותיים. אשמח להבין מה המשמעות של התוצאות? האם יישור לורדוזיס טבעי אומר שהבדיקה תקינה לחלוטין? האם "ללא עדות לבלטי דיסק משמעותיים" אומר שישנם בלטי דיסק שאינם משמעותיים? ולסיכום - האם נמצא ממצא שיכול להסביר את כאבי הגב החזקים, הנמשכים מעל לשנה ? תודה רבה! ליאן

22/09/2016 | 10:57 | מאת: ליאן

תוספת פרטים - בת 23, מאובחנת עם גמישות יתר, בכושר גופני טוב (לאחרונה הפסקתי להתאמן לאור כאבים בלתי נסבלים בעת ביצוע פעילות גופנית, בעיקר בכפיפה לפנים ובשכיבה על הגב).

יישור הלורדוזיס הוא שינוי (זמני ולא קבוע) במנח עמוד השדרה הרגיל שהוא תוצאה של הכאב ולא הגורם לכאב אין בו הרבה משמועת למעשה אם ה - MRI תקין אין הסבר בו לכאב וצריך לחפש באופן קליני בבדיקה או במקומות אחרי0 גמישות יתר יכולה להיות סבה לכאב הנובע מעומס על דיסקים ומפרקים). ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה