תוצאות CT ע"ש מותני D12-S1

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

12/09/2016 | 21:38 | מאת: מזל אברג'יל

אשמח לניתוח הבעיה והאם זה חמור. ממצאים: תעלה גרמית ברוחב תקין. לורדוזיס מותנית שמורה. L2-D12:מבנה גרמי תקין. המפרקים הפצטאליים שמורים. פורמינות נוירליות שמורות. 3-L2:בלט דיסק סב-ארטיקולרי קל. זיזים גרמיים קדמיים. נקבים בינחוליתיים חופשיים. מבנה גרמי תקין. שינויים ניוונים במפרקים הפצטליים. 4-L3:בלט דיסק היקפי אחורי עם מעורבות פורמינלית דו"צ המשיק לשק התקאלי ולשורשים. נקבים בינחוליתיים חופשיים. מבנה גרמי תקין. שינויים ניוונים במפרקים הפצטליים. 5-L4:בלט דיסק היקפי אחורי מינימאלי המשיק לשק התקאלי ולשורשים יותר משמאל. נקבים בינחוליתיים חופשיים. מבנה גרמי תקין. שינויים ניוונים במפרקים הפצטליים. S1-L5:היצרות המרווח הדיסקלי. בלט דיסק היקפי אחורי מינימאלי המשיק לשק התקאלי ולשורשים. הנקבים הבינחולייתיים חופשיים. שינויים ניוונים במפרקים הפצטליים. רקמות רכות פרהוורטברליות שמורות. שינויים סקלרוטים ב-SIJ דו"צ. סיכום: כמתואר.

איימן ממצאים מדאיגים במדובר בשינויים ניוונייים הקשורים בעקר לגיל ויכולים לגרום לתסמינים שונים השינויים די שכיחים וההמלצה לטיפל כזה או אחר תוליה בעקר תלונות והתסמינים ובממצאי הבדיקה הגופנית ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה