התייעצות להמשך טיפול

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

09/08/2016 | 05:08 | מאת: שחר

שלום דוקטור, אני בת 28, בריאה ופעילה בדרכ, ללא היסטוריה של כאבי גב. בפברואר 15 הופיע ההתקף הראשון של פריצת הדיסק (L5-S1), (הקרנה לרגל שמאל, ישבן, מגבלה תנועתית בכיפוף, לפי אםאראיי פריצת דיסק אחורית ולשמאל הלוחצת קשות את השורש S1) אחרי שלא סבלתי יותר את הכאבים באוגוסט 15 עשיתי שאיבת דיסק. נכנסתי להריון ובמשכו היה לי דיי שקט מהגב, הכאבים היו נסבלים ביותר וההקרנה פחתה. באפריל 16 ילדתי (לידה טבעית, ללא אפידורל), הכאבים התחילו להחריף וביולי16 הגיע רשמית ההתקף השני. הייתי מושבתת לגמרי שבוע, ולאט לאט הצטרכתי משככי כאבים רק בלילה (הכאבים העירו אותי) ולא לכל היום. אחרי כמה ימים שאני לוקחת אדוייל ואופטלגין לסירוגין בלילות, החלטתי לבקש מרשם לסלקוקס ולמסד את הטיפול התרופתי. בגלל ההנקה, המינון המותר הוא 200 ליום. במשך 10 ימים המצב השתפר, למרות שהשפעת הכדור נראתה דיי קלילה, ישנתי טוב בלילות. סיימתי עשרה ימים, ויום אחר כך חוזר הכאב החזק. זה שבגללו אני מתעוררת בלילה. עכשיו אני שוב בנק ההתחלה וכבר תכף עוברים חודשיים! (השלב הדלקתי לא אמור לעבור אחרי חודש?..) כמובן שיש ברגל שמאל נימולים, תחושת שריפה, קושי בקימה לעמידה..) אני מרגישה שהשלב האקוטי לא נרגע, (בהתקף הראשון טיפול בארקוקסיה מאוד הקל גם אחרי סיום הסדרה) ההתעוררות בלילות מהכאב זה משהו חדש שלא היה לי בכלל עד עכשיו. (במהלך היום אני עוד מצליחה לתפקד..) יש לציין שהגעתי אליך להתייעצות במהלך חודש יולי, לפי אבחנתך מצבי אינו מסוכן, שללנו יחד שאיבת דיסק נוספת ופשוט המלצת על פעילות גופנית וסבלנות רבה. יצאתי ממך מאוד אופטימית, אבל מה עכשיו? כמה זמן תימשך התלות הזו במשככים בלילות? אפילו שוקלת להפסיק להניק כדי שאוכל לקחת משככים רציניים. (ממש ממש לא רוצה להגיע לשם:/ ) בנוסף אציין שיש לי תור למרפאת כאב באוקטובר. מה לדעתך הכי נכון לעשות כעת? האם לקחת עוד סדרה של סלקוקס200 יעזור? תודה רבה!!

ספק עם עוד ועוד נוגדי דלקת יעשו את ההבדל - סביר שיתנו הקלה רק בעת השימוש - אפקט שיחלוף עם הפסקת הטיפול אם אין הטבה לאורך זמן אולי בכל זאת יש מקום לשקול צריבהת דיסק נוספת או אפילו ניתוח לפתרון הבעיה מציע להגיע ליעוץ מסודר ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה