כאב באזור הישבן שמקרין לאורך הרגל

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

01/08/2016 | 14:46 | מאת: אייל

שלום רב ד"ר אני גורר כבר כשנה וחצי את הנושא הזה זו פציעה שעל פניו נראית כפציעת ספורט אני רץ חובב, לפני הפציעה הייתי רץ כ-40 ק"מ בשבוע. ומאז לצערי אני רץ הרבה פחות. זה התחיל עם כאב במפשעה, בעיקר בצד ימין. שהופיע בריצה מוגברת ואחרי הריצה ויום למחרת. אורטופד ספורט הפנה אותי לפיזיותרפיה שלא עזרה, ולאחר מכן ל-MRI, שגם כן לא מצא משהו מיוחד פרט ל - "אוסטאיטיס פוביס.סימני STRAIN באדוקטור לונגוס משני הצדדים.". האורטופד הפנה אותי להזרקה של סטרואידים תחת אולטרה סאונד. וגם זה לא עזר כלל. לאחר מספר חודשים הכאב עבר מהמפשעה לאזור הישבן ובעיקר מתחת לישבן ומקרין לאורך הרגל. הכאב הוא בעיקר בצד ימין ולעיתים מורגש גם בישבן שמאל. ובחודשים האחרונים הוא מורגש גם בלי קשר לריצה, אך ביתר שאת בזמן ריצה הכאב מגביל אותי מאוד. עוד מצב שהכאב מתחזק הוא בזמן נהיגה ברגל ימין שלוחצת על הגז, כנראה בגלל התנוחה שהיא מתוחה מרגיש כאב חד בעכוז שמקרין לאורך הרגל עד כף הרגל. הגב עד היום לא כאב לי בכלל, בשבועות האחרונים מרגיש כאב שבא והולך בגב התחתון לפי התיאור הזה , המליצו לי לפנות למומחה עמוד שדרה..ואולי לעשות CT עמוד שדרה לפני שאני פונה אליו. האם גם לך זו נראית אבחנה נכונה? האם לעשות CT לפני שאני פונה למומחה (כלומר האם זה הכרחי לטובת האבחנה שלו?), או שמא לפנות אליו בלי ה-CT ואולי אחסוך מעצמי קרינה מיותרת? האם הקרינה של ה-CT מסוכנת וכדאי אולי ללחוץ לקבל MRI? (בשנה האחרונה הצלחתי ללחוץ ולקבל MRI למפשעה ולברך). אודה לך מאוד על עזרתך רוצה סוף סוף לחזור לעצמי ולרוץ כבעבר... תודה מראש בתודה

01/08/2016 | 14:47 | מאת: אייל

אגב, שכחתי לציין שלעיתים יש לי גם תחושת נימול בכף רגל ימין....

ברור שכדאי להכגיע עם מידע כלשהו ו - CT זו בחירה מצוינת להתחלת בירור בכיווןה זה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה