אובחן לסבא ציסטה מסוידת

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

24/07/2016 | 21:47 | מאת: עומר -נכד של סבא סובל

אובחן ציסטה מסוידת בגובה s1 כאבים ברגל שמאל מזה מספר חודשים מוחמר בישיבה ושכיבה,הקלה בהליכה לעיתים כאב עז מעיר משינה ואז רק אופטלגין והליכה משחררים מעט את הכאב ברקע מחלת ראות, גבר אלמן בן 68 , שאלות :1. האם יש טיפול שמרני שיכול להקל את הכאבים ? 2. מה הסיכוי שניתוח יעלים את הכאב ברגל והאם יש חשש שהכאב לא יעלם בגלל שהעצב לחוץ ע"י הציסטה המסוידת כבר מס' חודשים ? 3. מדוע הכאב מוקל בהליכה ומוחמר בישיבה ןשכיבה ? 4. האם מסיונך מדובר בניתוח מורכב עם חשש להסתבכות-הוצע לקטינומה וכריתת הציסטה 5. מצוקה וחשש בשל מחלת הראות וסבא לא יושב כבר מספר חודשים , רק הולך

24/07/2016 | 22:18 | מאת: עומר -נכד של סבא סובל

סליחה , שכחתי שאלה נוספת : 6. מדוע ישנם ימים שכמעט אין כאבים וימים אחרים עם כאבים חזקים ? האם ייתכן שהכאב בסוף יחלוף למרות שהציסטה מסוידת ? הרי אם היא לוחצת על העצב - מדוע ישנם ימים עם הקלה בכאב ? ללא טיפול שמרני או משכך כאב והאם סבא עושה משהו שהכאב חוזר ??? מה אסור לו לעשות. מתנצל על ריבוי השאלות,ותודה מראש לפורום המקצועי והנהדר שלך

אפי הכאב הקשר להליכה וכן העובדה שלא תמיד כואב מרמז על כך שמדובר בציסטיה מתמלתא ולוחצתת ולעתים מתרוקנת ולא לוחצת זו כנרא הסבה לשינויים יש אפשרות לעזור טיפול לא נתוחי אם כי הסיברות להקלה ארוכת טווח לא ממש גבוהה מציע להגיע ליעוץ מסודר במרפאה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה