הסבר לאחר אישפוז ובדיקות הדמיה

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

20/06/2016 | 19:56 | מאת: סמדר עזר

שלום דוקטור. בת 53 כחודשיים סובלת מכאבים נודדים ברגל שמאל,ברך מפשעה מפרק אגן. לפני כשבוע אושפזתי במחלקת עמש בשל כאבים עזים וחולשה ברגל.בוצע סיטי ללא חומר ניגוד. להלן ממצאים: L3 -L4 מפרקים פצטאלים ללא סטיות. אוסטאופיטים קידמיים בשולי גופי החוליות הנקבים הבין חוליתיים חופשיים. אפקט ואקוםו בלט כללי של הדיסקית.ליגמנטום פלבום מעובה.שק הדוראלי מוצר.אין עדות להיצרות התעלה הגרמית. l4-l5 אוסטאופיטים קדמיים בשולי גופי החוליות היפרטרופיה קלה. הנקביים הבין חוליתיים חופשיים. אפקט ואקום ובלט כללי של הדיסקית.ליגמנטום פלבום מעובה. שק הדוראלי מוצר. l5-s1: גופי החוליות ללא סטיות. מפרקים פצטאלים ללא סטיות.הנקbבים הבין חוליתיים חופשיים.בלט כללי קל של הדיסקית. לאחר יומיים mri להלן ממצאים : l2 -l3 בקע פראמדיאני שמאלי לוחץ על השק התקלי ועל שורשי העצבים בתעלה. l3 -l4 םלט אנולוס דיפוזי. שינויים ארטרוטיים במפרקים פצטליים. l4 -l5 התעלה הספינלית מוצרת. קיים עיבויי של הליגמנטה פלאבה.בלט אנולוס דיפוזי. בשאר הגבהים לא ניראה לחץ על השק התקלי או שורשי העצבים. כשבועיים חיה על טרגין בשילוב אקמול וסירופ אוקיסקוד אשר מפחיתים מעט מהכאב וגורמים לי להרגיש מאוד רע. 4 ימים החלה הירדמות של הקמיצה והזרת האם זה קשור למצב? אודה לך מאוד על הסבר למצבי? ומהם דרכי הטיפול? האם מצבי מצריך ניתוח מסוים או פעולה פולשנית? מודה מראש

קשה להערריך בדיוק בלי לבדוק אותךובלי לראות את הצילומים אבל סביר שיש מקום לשקול טפול ניתוחי -= מציע לך ל הגיע ליעוץ מסודר של מומחה עמוד שדרה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה