פענוח CT

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

17/06/2016 | 11:31 | מאת: אנה

שלום רב, אני בת 36 וסובלת מכאבי גב כבר למעלה מחצי שנה. לפני 4 חודשים עברתי תאונה עם אופנוע והכאב החריף. עשיתי CT , לאחר הסי טי האורטופד הפנה לצילומי רנטגן. לאחר הצילומים טען שזו דלקת והוא לא יכול לטפל בגלל המוגלובין נמוך. דרש טיפול בהמוגלובין ורק לאחר מכן יוכל לטפל בגב. קיבלתי עירויי ברזל במשך חודש וחצי עד שההמוגלובין עלה וכעת תקין (כל הזמן הזה האורטופד לא המשיך לטפל בי). לאחר שיפור ההמוגלובין נתן לי כדורים בקלוסל וסלקוקס והפנייה למיפוי עצמות. הטיפול התרופתי כמעט בסיומו והמצב רק החמיר. אני צריכה בבקשה עזרה בפענוח ה CT כי לצערי האורטופד לא ממש מסייע ואף הכוונה כיצד עליי להמשיך בוצעה סריקה בגבהים L1-S1. ממצאים- הלורדוזיס המותני שמור, ללא עקמת חוליה T12 הכלולה בקצה העליון של הסריקה מונמכת מעט. המרווח הדיסקלי L1-T12 צר שאר החוליות עם גובה שמור. מינרליזציה תקינה. בגוף חוליה L2 הודגם נגע ליטר בקוטר 16 ממ ללא פריצת קורטקס, חשוד לנגע משני ודורש המשך בירור ולשקול דגימת רקמה. השוליים הקורטיקלים עם אוסטאופיטים קטנים. אי סדירות קלה במשטחים הדיסקלים של גופי החוליות עקב שינויים ניווניים. התעלה הגרמית מעט צרה, השק הדורלי ברחב תקין. במספר מרווחים הודגמו בלטי דיסק קטנים. ללא לחץ על השק הדורלי או על שורשים לטרלים. רכמות רכות פרא- וורטבריליות תקינות. מסקנה: הנמכת גוף חוליה T12, נגע ליטי בגוף חוליה L2 תודה מראש

הממצאים מחייבים התייחסות של מומחה בהקדם ומציע לך לתאם פגישת יעוץ מסודרת עם מומחה עמוד שדרה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה