שבר בחוליות T12 וL1

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

27/06/2016 | 00:30 | מאת: ליאור

שלום, אני בת 20, לאחר נפילה מגובה שברתי שתי חוליות, L1 וT12. שחררו אותי מהמיון הביתה לאחר צילום בלי CT. אני מרגישה לחץ בעמוד השדרה. צריכה לדרוש ct? לא אמרו לי על זמן החלמה משוער. ניתן לדעת טווח אפשרי? מה ההגבלות לזמן ההחלמה, למשך כמה זמן, האם חוזרים לתפקוד תקין לאחר ההחלמה? (מבחינת ספורט, גמישות של עמוד השדרה) תודה רבה.

28/06/2016 | 06:19 | מאת: ליאור

מדובר גם בחוליה L2 והשבר הוא כנראה שבר תלישה

הכל תלוי בסוג השבר אם לא יציב בודאי שחייבים Cא ואם יציב - עדין כדאי CT אבל אז המהלך צפוי להיות שפיר יותר עם ישפור ניכר תוך מספר שבועות ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה