הצרות קשה בפורמינות של עמוד השדרה הצווארי

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

15/06/2016 | 10:05 | מאת: רינה

שלום ד"ר, בעלי סובל מספר חודשים מכיפוף רציני בעמוד השדרה העליון וחולשה גדולה בגפיים העליונות. לפני כחצי שנה הוא נפל וקיבל מכה חזקה בצוואר בצד ימין. כעבור כחודשיים שלושה התחיל כיפוף רציני מאוד בגב העליון וחולשה גדולה של הגפיים ואיבוד מסת השרירים בכתפיים ובזרועות. בבדיקת MRI נמצא שיש הצרות בינונית של תעלת השדרה בלי לחץ על חוט השדרה. כמו כן נמצא הצרות קשה של הפורמינות בצד ימין ב- C3 –C4 וב C4 – C5-, וכן הצרות קשה של הפורמינה השמאלית C5 –C6. הוא לא סובל מכאבים, רק מחולשה גדולה וקושי במוטוריקה עדינה. היה בריא עד לפני הנפילה. האם יכול להיות שהבעיה בגב העליון ובזרועות נובעת מהצרות זו? האם יש דרך לבדוק ממה נובע הכיפוף והחולשה? האם יש דרך טיפול להצרות הקשה בפורמינות ולמה ההצרות יכולה לגרום? תודה

בהחלט כן ואם כלך יתכן אפילו שיש מקום לשקול ניתוח מציע לכם להיגע ליעוץ מומחה עמוד שדרה בהקדם אם תרצי את כמובן מוזמנת לתאם יעוץ מסודר במרפאתי ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה