הממצאים בעמוד השדרה,CT ו-MRI

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

03/06/2016 | 17:02 | מאת: דינה

שלום! בעלי בן 55,חולה של AS.בסי-טי של עמוד השדרה הצווארי נמצאו :שינויים ניוונים בע''ש.הסתיידות בליגמנטום קדמי.נגע סקלרוטי ב-C-3,בפרוצסוס ספינוזוס C4,C6.תהליך ליטי בחוליה C7. לפני כחודשיים בעלי עשה MRI צווארי ובו נמצאה המנגיומה בגוף החוליה C7.פרט לכך רשום שאין שינויים הרסניים בחוליות. ברצוני לדעת,האם מדובר באותם הממצאים ?האם תהליך ליטי בחוליה יכול להיות המנגיומה או שמדובר בממצא אחר? מהן הסיבות לתהליך ליטי פרט לגידול וגרורות? תודה רבה, דינה

קרוב לודאי שמדובר על אותו נגע - המנגיומה (ממצא לחלוטין לא מסוכן ולא מדאיג) ושההגדרה נגע ליטי היא שגויה והיה צריך להיות כתוב איזור רדיולוסנטי בעצם ולא נגע ליטי אבל כמובן שאי אפשר להיות בטוח לגמרי בלי לראות את הצילומים ולברר זאת ממראה עיניים ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה