ממצאי בדיקת CT צוור וגב תחתון

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

01/06/2016 | 17:38 | מאת: אלינה

שלום רב, אני בת 37 וסובלת מכאבי גב מזה שנים. עשיתי CT ואני מצרפת רק הממצאים שיצאו לא תקנים. אשמח לקבל חוות דעת והצעות. תודה מראש אלינה הודגמו שינויים ספונדילוטיים בגופי החוליות. C5-C6 בגובה הודגמו שינויים ספונדילוארטרוטיים במפרקים הפאצטליים ואונקוורטברליים .C4-C7 בגובה קיים ישור לורדוזיס צווארי. :C5-C6 סריקת הודגמו שינויים ניווניים בסחוס הדיסקי עם יצירת גז בתוכו. מודגם בלט דיסק דיפוזי גורם ללחץ על קדמת חוט השדרה ועל העצבים הפורמינלים משני הצדדים. הצרות בינונית של תעלת השדרה. הצרות ניוונית בולטת של תעלות השורש דו-צדדי על רקע שינויים ספונדילוארטרוטים היפרטרופים במפרקים הצטאלים. ממצא לוואי: אי אחידות של בלוטת התריס, לקורלציה עם בדיקת US הודגמו שינויים ספונדילוארטרוטיים במפרקים הפאצטליים. L4-S1 בגובה .L5-S1 ספונדילוליזיס דו-צדדי בגובה מפרקים סקרו-איליאקליים שמורים. :L4-L5 סריקת מודגם בלט דיסק דיפוזי גורם ללחץ על קדמת השק הדוראלי ועל החלק האקסטרא פורמינלי של העצבים ההיקפיים משני הצדדים. ליגמנטום פלאבום מעובה יחד עם בלט דיסק גורם להצרות קונצטרית מתונה של תעלת השדרה. :L5-S1 סריקת מודגם בלט דיסק דיפוזי עם מרכיב לטרלי משמאל גורם ללחץ על קדמת השק הדוראלי ועל החלק הפורמינלי של העצב ההיקפי השמאלי עם הצרות משנית של תעלת השורש משמאל. הצרות של רצסוס לטרלי משמאל. ,S1 סימני לחץ על המוצא של העצב ההיקפי השמאלי של

לא רואה בפענוח ממצאים מעוררי דאגה והההתיחסות תלויה בתסמינים המדויקים ומיקומ התסמינים וכמובן בממצאי הבדיקה הגופנית לכן אין אפשרות לתת הרבה עצות פשוטוות בתגבוה חשוב מאד להתרשם ממצבך בבדיקה הוגפנית ובעיון ישיר בצילומים וכאמור לפי התיאור המדויק של התסמינים בקיצור - אם את באמת סובלת סבל מתמשך ורוצה לקדם הטפול - מומלץ להגיע ליעוץ מסודר של מומחה עמוד שדרה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה