בליטה מהותית של הדיסק

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

24/05/2016 | 10:25 | מאת: אביתר

ד"ר שלום, מזה כשנה ויותר אני סובל מכאבים בגב מרכזי, בכתפיים עם חולשה קלה המוקרנת לרגל ימין תחושות עצביות המוקרנות ליד ימין ורגישות בבית שחי ימין. לאחר ביצוע MRI להלן הממצאים: קיפוזיס קל ותקין של ע"ש הגבי. גובה תקין של החוליות והדיסקים. ב-T9-T10 בליטה קלה של הדיסק בקו האמצע ומשמאל לקו האמצע. ללא היצרות של התעלה או הפורמינות. ב-T10-T11 בליטה מרכזית מהותית של הדיסק. לחץ על הדופן הקדמי של השק התקאלי אבל ללא היצרות של התעלה או הפורמינות. ב-T12-L1 בליטה מרכזית מינימלית של הדיסק. ללא היצרות של התעלה או הפורמינות. ללא עדות לאות פתולוגי בחוט השדרה הגבי. החתכים הסגיטליים בלבד של ע"ש המותני: ללא עדות לממצאים פתולוגיים חריפים או בולטים. התרשמות: 1. בליטות קלות של הדיסקים בחלק התחתון של ע"ש הגבי אבל ללא עדות להיצרות משמעותית של התעלה או הפורמינות. 2. ללא עדות לאות פתולוגי בחוט הגבי. האם הממצאים יכולים להסביר את התופעות המתוארות מהן אני סובל? אודה לתשובתך.

יתכן אך לא סביר ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה