כאבי גב תחתון -מה פירוש הממצאים

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

27/05/2016 | 23:29 | מאת: מירי

שלום. אני בת 64 וסובלת מכאבים בגב תחתון. מצ"ב ממצאים מבדיקת MRI. מה המשמעות של ממצאי בדיקת MRI : בגובה - L3-4 ללא בלט דיסק משמעותי או הצרות של הנקבים. היפרטרופיה פצטארית מלווה בהאדרה בעיקר בצד הימני, עם האדרה המתמשכת מעט גםלפדיקל מימין. בגובה- L4-5 ליסטזיס קדמי דרגה 1 של L4 .בלט דיסק אחורי הקפי עם אימפרסיה קדמית בינונית על השק. היצרות של הנקבים דו"צ מעט יותר משמאל, מגע בשורש L5 משמאל במעברו בתעלה. היפרטרופיה ליגמנטארית ופצטארית ניכרת ביותר, משמעותית יותר מימין, מלווה בהאדרה בולטת סביב המפרקים הפאצטרים ובפדיקל מימין. אות היפראינטנסי ב-T2 בפדיקל הימני בגובה זה. בשולי הסריקה -ציסטות קורטיקליות בכליות דו"צ. לסיכום: ליסטזיס קדמי של L4 .שינויים ניווניים פצטרים ניכרים בגבהים 4 L3 ו-5 L4 עם האדרה ניכרת סביב המפרקים יותר מימין בגבהים אלו, בעיקר בגובה 5 L4 .יתכן מרכיב דלקתי. שינוי האות מלווים בהאדרה בפדיקל הימנים בעיקר, יותר בגובה 5 L4,להשוואה עם בדיקות קודמות בשאלת ממצא מוקדי גרמי באזור זה ושקילת ביקורת. אודה מאוד לתשובת הרופא.

לא שאלת שאלה ולכן לא יודע על מה לענות אנימניח שאת רוצה לדעת איך לטפל - יתכן מאד שבלי ניתוח לא יהיה שיפור - מציע לך להגיע להערכה מסודרת של מומחה עמוד שדרה על מנת לראות אם ניתן לעזור ללא ניתוח אם תרצי את כמובן מוזמנת לתאם מועד ליעוץ מסודר במרפאתי ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה