CT ע"ש מותני - תוצאות-אשמח לפישוט

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

07/05/2016 | 02:37 | מאת: ליאור

היי, בעקבות כאבי רגליים נשלחתי למיפוי עצמות, במיפוי נראתה קליטה בע"ש מותני ולכן נשלחתי לCT. תשובות המפענח הן כאלה ממצאים: קיימת קומפרסיה של L5, עם הקטנת גובה החוליה בשיעור של %40. .L4-L5,L5-S1 דיסקלית היצרות קיימת ספונדילוליזיס של L5, עם ספונדילוליסטזיס מינימאלית ביותר של L5/S1. בסריקת המרווחים הדיסקליים - L4-5: הודגמה פריצת דיסק אחורית מרכזית ופרא-מדיאנית ימנית, עם לחץ על השק התקאלי. אין לזהות דיסקופטיה נוספת. סיכום: פריצת דיסק L4-L5. ספונדילוליזיס של L5. ללא דיסקופטיה נוספת אשמח לדעת מה זה אומר, וגם לאחרונה כאבי הגב שלי החמירו ויש לי דקירות חזקות בגב וממש כואב לי לזוז, משחות ומשככי כאבים לא עוזרים במיוחד וגם ניסיתי חגורת גב שלא מפחיתה בכאב, השאלה היא מה התוצאות אומרות והאם זה משהו שעלול להחמיר ובשל כך הכאבים ואיך אפשר לטפל בזה? תודה רבה על תשובה, ליאור

תוארו מספר בעיות בקע דיסק (פריצה) עם לחץ ימני שבר מאמץ ישן בחוליה L5 שקורב לודאי אין לו קשר לתסמינים כעת וכן שבר דחסיה בחוליה L5 - שלא ברור אם הוא טרי או ישן אם הוא טרי - סביר שמקור הכאב העיקרי מהשבר - ושהוא היה עם קליטה מוגברת במיפוי מציע לפנות ליעוץ מסודר של מומחה עמוד שדרה על מצב מורכב זה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה