פענוח ממצאי סי טי עמוד שדרה

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

28/04/2016 | 21:41 | מאת: יעל

שלום ד"ר רנד לפני כחודש וחצי עברתי תאונת דרכים (נתקעו ברכב שלי מאחור). מאז התאונה רגל ימין שלי עם תחושת חולשה ואני מרגישה נימול בכף הרגל כמעט לאורך כל שעות היום. נשלחתי לסי טי והתוצאות הינן: המפרקים הפצטאליים שמורים. פורמינות נוירליות שמורות. ללא בלט דיסק. :L2-3 נקבים בינחוליתיים חופשיים. מבנה גרמי תקין. שינויים ניוונים במפרקים הפצטליים. בלט דיסק נרחב הלוחץ על השק התקאלי. :L3-4 נקבים בינחוליתיים חופשיים. מבנה גרמי תקין. שינויים ניוונים במפרקים הפצטליים. בלט דיסק פרא-מדיאני שמאלי הלוחץ על השק התקאלי. :L4-5 נקבים בינחוליתיים חופשיים. מבנה גרמי תקין. שינויים ניוונים במפרקים הפצטליים. בלט דיסק המשיק לשק התקאלי. :L5-S1 הנקבים הבינחולייתיים חופשיים. מבנה גרמי תקין. שינויים ניוונים במפרקים הפצטליים. רקמות רכות פרהוורטברליות שמורות. אני לא מבינה גדולה בזה (מן הסתם) אבל יש לי 3 בלטים? האם זו הסיבה לכך שהרגל שלי "נרדמת"? תודה רבה מראש וחג שמח.

סביר בהחלט שכן צריך לבדוק אותך ולעשות קורלציה של ממצאי הבדיקה לממצאיםב - CT אבל סביר שזו הסבה אפשר לשקול טיפולים שוינם החלט מפיזיותרפיה וכלה בהזרקות וניתוחים הכל לפי החומרה כדאי להועץ במומחה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה