תוצאות בדיקת סיטי עמוד שדרה

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

21/04/2016 | 10:54 | מאת: דנה

שלום רב, אני בת 66, סובלת מכאבי גב קשים. כאשר אני עומדת כאבי גב מתגברים. הופנתי לבדיקת סיטי. אודה מאוד לעזרה בהבנת תוצאות הבדיקה. מה הראתה הבדיקה וכיצד יש לטפל בעניין? תודה רבה וחג שמח להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של : ע"ש מותני D12-S1 ממצאים: היצרות דיסקלית L4-L5,L5-S1 . שינויים ספונדילוארטריטיים L3-L4,L4-L5,L5-S1 אין לזהות ספונדילוליזיס או ספונדילוליסטזיס. L3-4: בלט דיסק דיפוזי הלוחץ על השק התקאלי. L4-5: בלט דיסק נרחב הלוחץ על השק התקאלי, מצר את הנוירופורמינה משמאל. L5-S1: בלט דיסק אחורי הלוחץ על השק התקאלי. השורשים הסקרליים הודגמו שמורים. סיכום: דיסקופטיות וספונדילוארטרופתיות כמפורט.

מדובר בשינויים ניוניים שצפויים להגיב טוב לפעילות גופנית והתעמלות חשוב גם לעבור על הצילומים ולברר שלא מדובר במצב של היצרות תעלת השדרה שלא זוהה על ידי המפענח \ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה