פענוח MRI גב מותני מיום 30/3/16

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

20/04/2016 | 09:52 | מאת: תהילה

להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של עמוד שדרה מותני: הבדיקה בוצעה בטכניקת TSE, SE בשקלול 2T, 1T במישור סגיטלי ואקסיאלי. פרטים קליניים: כאבי גב. ברקע ידוע על ספונדילוליזיס. עיון והשוואה לבדיקת MRI קודמת מה- 3/5/2014. מודגם ספונדילוליסטזיס עם גלישה קדמית של גוף חוליה 4L. הספונדילוליסטזיס הינו בדרגה 1-2 . שינויי אות ניכרים בשולי גופי החוליות. הלורדוזיס הפיזיולוגית שמורה. סיגנל שמור מלשד החוליות. סיגנל שמור מנוקלאוס הדיסקיות. הקונוס המדולרי מודגם שמור. סריקת L1-L2: ללא עדות לבקע הדיסקית. הפורמינות חופשיות. סריקת L2-L3: ללא עדות לבקע הדיסקית. הפורמינות חופשיות. סריקת 4L-3L: בלט דיסק קל. סריקת 5L-4L: ספונדילוליסטזיס עם בלט דיסק נלווה, לחץ על השק, היצרות הנקבים. סריקת 1S-5L: בקע דיסק לאחור ולימין, לחץ על השק מימין ועל שורש 1 S מימין. בסיכום: הממצאים המשמעותיים 4-5L ספונדילוליסטזיס דרגה 1-2, שינויי אות,היצרות התעלה והנקבים. 1S-5L בקע דיסק אקסצנטרי לימין עם לחץ ניכר על השק ועל שורש 1S מימין. נראה שממצא זה בולט יותר ובהחמרה בהשוואה לבדיקה מה-3/5/14. שאלתי היא: מה ההשלכות של ממצאים אלו ואיזה טיפול ניתן לעשות? תודה מראש:תהילה אימל:[email protected]

אלו שאלות שהתשבוה עליהן מחייבת בדיקה גופנית ושמיעת התסמינים מהם את סובלת ולא רק עיון בממצאי הדימות לצערי איני יכול לענות בלי נתונים אלו תשובה עניינית ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה