כאב גב כרוני טיפול אנטביוטי

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

17/04/2016 | 12:53 | מאת: גאיה

דר נחשון שלום רב, אחותי בת 55 סובלת מזה כמה שנים מכאבי גב תחתון כרוניים עקב פריצות דיסק L4 L5 קראנו שב2010 יצא מחקר הקובע שבמקרים מסויימים של כאב כרוני מסתבר שיש מעורבות של חיידקים המתיישבים על הדיסק טיפול של אנטביוטיקה על בסיס פניצילן לתקופה של כשלושה חודשים פותרת את הבעיה או לפחות מקלה מאד. שאלתי אליך האם בארץ יש כבר טיפול המבוסס על אנטביוטיקה לטווח ארוך? תודה גאיה

ראשית המחקר הזה הוכחכלא נכון ושנית ספק אם אצלה מדובר בפריצות דיסק - סביר יותר שמדובר בבלטים עם שינויים ניוניים כרונים - ממצא שכלל אינו רלוונטי לחיידקים ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה