נימול-בעיה נוירולוגית או עמוד שדרה

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

28/03/2016 | 21:30 | מאת: אבי א.

התופעה החלה לפני יותר משנה. בתחילה הרגשת נימול/חוסר תחושה? בכף הרגל שמאל. משם עברה לכף רגל ימין, בהמשך עולה לאורך השוקיים והגיע עד הברכיים. לציין שמדובר בהופעה סימטרית בין 2 הרגליים,כשהמצב עכשיו הוא סטטי וקבוע. התחושה שאני מתאר מתאימה לסימפטומים של המחלה הקרויה נוירופטיה ולכן ביקשתי גם אבחנה ובדיקות של נוירולוגים. עשיתי בדיקות אצל מספר רופאים כולל במרפאת בית-חולים, בדיקות ב-3 מכוני EMG, בדיקת כלי דם, בדיקות דם (ויטמינים) לפי הנחיית הנוירולוגים. בכל הבדיקות לא נמצא דבר המסביר את התופעה 'נימול/הרגשה של לבישת גרביים/צריבה קלה' אך ללא כאבים כלשהם. האורטופדים הסתפקו בצילום הרנטגן לקבוע שהגב שלי שחוק ,ולכן אפילו לא רצו לשלוח אותי לבדיקת CT. לבסוף בצעתי בדיקת CT ע"ש מותני ללא ממצאים דרמטיים (פריצת דיסק) אך הפרטים בו מקצועיים ומפורטים ורבים המאפיינים גב של אדם מבוגר בין 68 כמו בלט דיסקי בין החוליות, שינויים סקלרוטיים, ועוד . למרות כל העובדות שתיארתי הנוירולוגים לא מוותרים ולא אומרים שהבעיה במגרש של האורטופדים. האורטופדים מפנים אותי לפיזיותרפיה או שחיה שבהם אני משקיע רבות אך ללא שיפור במצב . מה עושים ?

פריצת דיסק _(אם אכן זה הממצא - אולי משהו אחר שאת לא מבינה ויותר קושר ומסביר את תסמינים) היא ממצא שאולי אינו דרמטי בעינייך אך בהחלט יכול לגרום לתסמינים משמועתיים ואף דומים לאלו שאת מתארת מציע להגיע ליעוץ מומחה עמוד שדרה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה