כאבים ורגישות עזים בעצם הזנב+תכיפות תמידית לשתן

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

28/03/2016 | 21:08 | מאת: נטלי

ד"ר שלום, בת 27. מזה שנתיים סובלת מתחושת צורך תמידי למתן שתן. עשיתי MRI לעמוד שדרה צווארי MRI עמוד שדרה גבי ,MRI עמוד שדרה מתני וMRI אגן קטן ובדיקות מעבדה רבות. הכל יצא תקין למעט עקמת קלה ללא ללחץ על העצבים. מזה זמן רב יש לי רגישות עזה בעצם הזנב (בגיל 9 נפלתי על עצם הזנב ומאז הייתה לי רגישות אך בעצמה פחותה בהרבה. כיום כשאני רק נוגעת באזור עצם הזנב האזור רגיש מאוד מאוד וכואב ולפעמים מרגישה גם מעין תחושת גרד.פיזיותרפיסטית של רצפת האגן אבחנה שרירים מכווצים מאוד ברצפת האגן,עשיתי מספר טיפולים אך לא הרגשתי שיפור.האורתופד אמר לי שהצילומים בסדר ואין לחץ על העצבים ובזה זה נגמר. האם ייתכן שיש קשר בין תחושת הצורך התמידית למתן שתן לבין הרגישות העצומה למגע בעצם הזנב למרות שהבדיקות תקינות?האם יש טיפול לכאב והרגישות בעצם הזנב?

יתכן אך נראה לי שאם כל הבירור ההדמייתי תקין כדאי להועץ בנוירלוג ואורולוג בשלב זה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה