אשמח לביאור ממצאי סריקת CT

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

11/03/2016 | 14:07 | מאת: אליהו

שלום, לאחרונה ביצעתי סריקת CT עמוד שדרה צווארי ומותני, ורציתי לדעת מה בדיוק הכוונה בממצאים של הסריקה. להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של עמוד שידרה צווארי: לורדוזיס פיזיולוגי שמור. גובה גופי החוליות תקין. מבנה גרמי שמור. רוחב של פורמינות נוירליות תקין. קוטר קדמי אחורי של תעלה הספינלית הקדמית שמור. ללא עדות לפתולוגיה דיסקלית בולטת. להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של עמוד שידרה מותני: לורדוזיס פיזיולוגי שמור. גובה גופי החוליות תקין. שינויים ספונדילוטיים קלים דיפוזיים. המפרקים הפאצטליים וסקרו איליאקלים שמורים. בלט דיסק דיפוזי עם לחץ קל על השק התקאלי L2-L3 L3-L4 L4-L5 L5-S1 אשמח לתשובה, תודה מראש. (:

מדובר בשינויים ניוניים קלים מאד שאין להםן כנראה משמעותית קלינית רבה אבל בכל מקרה קשה לדעת משמעות הממצאים בלי לחבר אותם לממצאי הבדיקה הגופנית ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה