מחלה או זיקנה? מיפוי עצם

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

16/03/2016 | 07:16 | מאת: שי

היי האם לאור תוצאות המיפוי, כדאי לי לטרטר עצמי בין אורתופדים, או להשלים עם זה שבגיל 64 הגוף מתקלקל ואין דרך חזרה? ממצאים: קיימת קליטה מוגברת, מודגמת גם במיפוי הקודם, בסקרו-איליאק דו"צ בולטת יותר משמאל – יכול להתאים לסקרו-איליאיטיס או שינויים ניווניים קשים. קיימת קליטה מוגברת במפרקים קטנים של אצבעות בכפות הידיים, בכתף מימין, קליטה מוגברת מוקדית בקצה קדמי של של כף רגל ימין ואי סדירות קשה בקליטה בע"ש. MTP1- בע"ש צווארי משמאל ,בברכיים, ב , LT.SCJ צלע 1 דו"צ, ב סיכום:קליטה מוגברת כנ"ל ככל הנראה על רקע שינויים ניווניים או דלקתיים. תודה

את ההחלטה הוז צריך לעשות על סמך הסימפטומים שלך ולא על סמך הבדיקה הזו. לא מטפלים בממצאי הבדיקות אלא במטופל אם יש כאב מציק מגביל פוגע באיוכת החיים - לא צריך להשלים עם זה ובהחלט סביר ולגיטימי לחפש טיפול מתאים גיל כשלעצמו אינו סבה לכאב ובודאי שלא גיל 64 ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה