פיענוח MRI לאחר ניתוח קיבוע חוליות

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

13/03/2016 | 13:04 | מאת: סף

שלום רב לפני כחצי שנה עברתי ניתוח לקיבוע חוליות בעמ"ש מותני L5S1 עקב היצרות, כאבים והקרנה לרגל. מאז אני סובלת כאבים, עדיין מקרין לרגל, מגיעה למצבים של קבלת מורפיום לכאבים. הופנתי ל MRI (לא ע"י המנתח), תוצאות הבדיקה : 5 - מצב לאחר למינקטומיה רחבה דו צדדית עם רקמת גרעון במיטת הלמינקטומיה, עוטפת את השק L5-S1 הדוראלי ומתפשטת אל תוך תעלה ספינלית משני צדי השק הדוראלי עד השורשים עם לחץ על השורשים משני הצדדים, רושם שיותר משמאל. כמו כן, מודגם קיבוע אחורי על ידי ברגים דרך פדיקולים. עמדה תקינה של ברגים בקיבוע ומבנים גרמיים סביב הקיבוע תקינים, ללא אותות חריגים. האם מצב זה יכול לגרום לכאבים? במידה וכן האם עובר לבד או יש צורך בהתערבות כירוגית נוספת? תודה מראש

הממצאים המאתורים הם רגילים אחרי ניתוח כזה ואין בהם הסבר מש מספק לכאב - צריך לעין בצילומים ולבדוק אותך על מנת לנסות ולזהות מקור ברור יותר לכאב ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה