אנכונדרומה או המנגיומה בבדיקת MRI לגב

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

12/03/2016 | 02:15 | מאת: צחי

שלום בשל תלונות על כאבי גם בלתי פוסקים, הפנה אותי אורתופד גב לראומטולוג, שהפנה אותי לבבדיקת MRI אגן עם וללא חומר ניגוד (גדוליניום) בחשד לסקרואילאיטיס. הבדיקה תקינה זולת ממצא אחד: "מוקד האדרה בקוטר 1.3 ס"מ, באיזור אינטרטרוכאנטרי משמאל, יתכן אנכונדרומה/המנגיומה". שאלתי: 1. במה מדובר? האם זה גידול שפיר? 2. מה הטיפול המומלץ ומה הצעד הבא שאני אמור לעשות? 3. האם זה מסביר את כאבי הגב הכרוניים, שאני סובל מהם תקופה ארוכה ורק מחריפים? אציין כי לפני כ 9 חודשים בוצע לי MRI לעמוד שידרה מותני והוא היה תקין לחלוטין, בעקבותיו חשד אורתופד גב במחלה ראומטולוגית ושלח אותי לראומטולוג שיזם בדיקה זו. תודה מראש.

המנגיומה - ריבוי כלי דם בחוליה הוא שפיר ולא גורם כאב אנכודרומה - גידולך סחוס שפיר אבל יכול לגרום לכאב אם כי לא שכיח שזה יהיה כך. ,כדאי להשלים בירור עם מיפוי עצם ו - CT ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה