כאבים כרוניים בגב תחתון

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

09/02/2016 | 11:48 | מאת: dasha

שלום שמי דריה בת 33 סימפטומים: כאבי גב כרוניים מזה 15 שנים סיטי ראשון לפני 10 שני הראה פריצת דיסק l4-l5 בעקבות החמרה בכאבי גב תחתון עם הקרנה לירך ימין וכאבי רגליים בקרסוליים ושוקיים (כאב חשמלי) שמפריע לתפקוד ולשינה נעשה סיטי חוזר להלן הממצאים: בגובה L2-S1 הודגמו שינויים ספונדילוטיים בגופי החוליות. בגובה L1-S1 הודגמו שינויים ספונדילוארטרוטיים במפרקים הפאצטליים. מפרקים סקרו-איליאקליים שמורים. אין עדות להצרות תעלה ספינלית גרמית. :L1-L2 סריקת הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. אין עדות לבקע דיסקית. :L2-L3 סריקת הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. אין עדות לבקע דיסקית. סריקת L3-L4: מרווח בינחולייתי מוצר. הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. הודגם בלט דיסקי דיפוזי גורם ללחץ קל על השק הדוראלי. פורמינה נוירלית גרמית מימין מוצרת על חשבון שינויים ניווניים. אין עדות ללחץ על השורשים העצביים. :L4-L5 סריקת מרווח בינחולייתי מוצר. בסחוס הדיסקי הודגמו שינויים ניוניים עם אפקט ואקום. הודגם בלט דיסקי דיפוזי גורם ללחץ קל על השק הדוראלי. אין עדות ללחץ על השורשים העצביים. סריקת L5-S1: מרווח בינחולייתי מוצר. הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. הודגם בלט דיסקי דיפוזי, ללא לחץ על השק הדוראלי. יש לציין סקרוליזציה של חוליה L5 משמאל. למרות שהממצאים לא כל כך נוראים כמו שאומרים לי הכאב הוא כרוני ומחמיר ופוגע מאוד באיכות החיים. האם ישנו פתרון אפילו חלקי לבעיה והאם אימון בחדר כושר הוא נכון במקרה הזה? תודה

אימון בחדר כושר יכול לעזרו פתרונות זמניים הם זמניים אבל ניתן לדוםן עליהם אחרי בדיקה גופנית ועיון בצילומים ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה