עזרה בפענוח תוצאת MRI עמוש מותני

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

03/02/2016 | 23:55 | מאת: בני

דר רנד שלום אשמח אם תוכל להסביר לי את הממצאים הבאים שהתקבלו בבדיקת mri עמוש מותני: לורדוזיס קל ותקין של ע"ש המותני עם גובה תקין של החוליות והדיסקים. ללא ממצא מ-L1-L2 עד L3-L4. L4-L5 – פדיקולים קצרים. שינויים ניווניים בינוניים בפצטים והתעבות קלה של ליגמנטום פלאבום. בליטה דיפוזית בינונית של הדיסק עם ANNULAR FISSURE. היצרות בינונית-קשה של התעלה הספינלית אבל ללא היצרויות של הפורמינות. L5-S1 – ללא בליטה של הדיסק. שינויים היפרטרופיים בפצטים, יותר משמאל. ללא היצרות של התעלה הספינלית. היצרות קלה של הפורמינה השמאלית. התרשמות: 1. פדיקולים קצרים בע"ש המותני. בליטה דיפוזית של הדיסק ב-L4-L5, גורם להיצרות בינונית עד קשה של התעלה אבל ללא היצרות ברורה של הפורמינות. 2. L5-S1 – היפרטרופיה של הפצט השמאלי, גורם להיצרות קלה של הפורמינה השמאלית. כמו כן אציין שבבדיקת ct שערכתי לפני שנה התוצאות היו שונות כאשר בפענוח צוין כי ישנם בלטים בL3-L4, L4-L5 וL5-S1. האם זה סביר? תודה מראש על העזרה.

ההבדל סביר ותלחוי במד רבה בהתרשמות הסוביקטיבית של המתבונן בעיקרון מדובר על היצרות חלקה מולדת וחלקה ניוונית בעקר במרווח דיסק L4-5 הוגרמת להיצורת התלעה ולחץ על שק העצבים וכן קרע במעטפת הדיסק לא בעיה מסוכנת אבל בההחלט יכול לגרום לתסמיני כאב ומגבלות אם זה -ה מצב - מציע לפנוןת ליועץ מומחה עמוד שדרה במדה שתרצה אתה מוזמן לפנות ליעוץ מסודר במרפאתי ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה