פריצת דיסק היסטורית לקראת לידה

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

13/01/2016 | 10:48 | מאת: ורד

שלום רב, שמי ורד. לפני כעשר שנים לקיתי בכאבים קשים בצוואר, עם הקרנת כאב לזרוע שמאל (עד לאצבעות). זה ארך שמונה חדשים. בהתחלה לא תפקדתי כלל. ככל שעבר הזמן הרופאים טענו כי מדובר בפריצת דיסק צווארית (בין חוליות C4-C5, אם זכורני נכון). מאחר שלא התעקשתי ולא הרביתי לבקר אצל רופאים כל שנעשה לי הוא בדיקת רנטגן, כך שאין לדעת אם אכן היתה פריצת דיסק. כיום, אני בהריון ראשון. לקראת לידה ברצוני לדעת מה ההשפעות האפשריות של פריצת הדיסק מאז: 1. האם תהליך הלידה עצמו עשוי להזיק לי ולגרום למום או לחזרה של פריצת הדיסק. 2. האם ניתן לעשות שימוש באפידורל כמו כל אשה אחרת ? 3. לאיזה סוג של רופא עליי לפנות כדי שידע לענות על שאלות אלה באופן ספציפי? אני מודה לך מאד, ורד

1. סביר שלא 2. כן 3. לא יבצועו בדיקותדימות במהלך ההריון. אחר כך - אםע דין רצוונטי פני למומחה עמוד שדרה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה