בדיקת סי טי עמוד שדרה צווארי

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

10/01/2016 | 22:38 | מאת: רון

שלום שמי רון ואני בן 37. אני סובל כשנה וחצי מכאבים מציקים בשכמה ימנית שמשליכים לזרוע ימין, טיפה זרמים בכף יד ימין כשאני יושב מול מחשב, שכמה ימנית תפוסה וגם הצוואר תפוס. לפעמים קורה שיש כמה ימים שהשכמה ממש כואבת - בעיקר בישיבה, בהליכה או באימון יותר קל לי ומציק שבתנועות מסוימות עם הצוואר או השכמה, אני מרגיש הקרנה של הכאב ליד. (מרגיש בתנועות מסוימות באימון) אני בחור ספורטיבי וממשיך לעשות ספורט בחדר כושר (משקולות וריצה - 4, 5 פעמים בשבוע - לא עושה פעולות שמכאיבות לי) מצ"ב תוצאות בדיקת סי טי: מודגמים שינויים ספונדילוטים לאורך גופי החוליות עם הנמכת המרווחים הדיסקאלים . ללא עדות לשברים או תמטים . ללא עדות ללימפאדנופתיה צווארית . ללא עדות למסות פרה וורטברליות. בגובה C3-C2 : בלט דיסק ללא עדות להיצרות של התעלה הספינלית או התעלות הנוירופורמינליות. בגובה C4-C3 : ללא בלט או בקע . מודגמת אי סדירות של החלק האחורי של גופי החוליות עם לחץ קל על השק והחוט. ללא עדות להיצרויות של התעלות הנוירופורמינליות . בגובה C5-C4 : ללא בלט או בקע . מודגמת אי סדירות של החלק האחורי של גופי החוליות עם לחץ קל על השק והחוט. ללא עדות להיצרויות של התעלות הנוירופורמינליות . בגובה C6-C5 : מודגם בלט דיסק אוסטיופיט קומפלקס אחורי עם היצרויות של התעלות הנוירופורמינליות דו צדדי, בולט יותר משמאל. - בגובה C7-C6 : בגדר הנורמה. בגובה D1-C7 : בגדר הנורמה בסיכום: מספר בלטי דיסק אוסטיופיט קומפלקס אחורי עם לחץ קל על השק והחוט והיצרויות של התעלות הנוירופורמינליות בגבהים המפורטים . מה התוצאות אומרות? אשמח לשמוע דעתך על התוצאות ועד כמה זה חמור? פיזיותרפיה שעשיתי על פני חודשיים לא הכי עזר לי וגם לא אוטופן. מה לדעתך הטיפול המועדף?

אומרות שיש בעמוד השדרה מעט שינויים שיתכן וגורמים ללחץ על חוטה שדרה מציע להגיע ליעוץ מסודר של מומחה עמוד שדרה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה