שאלה

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

31/12/2015 | 22:24 | מאת: אילנה

שלום לפני כשנתיים החלו לי כאבי גב תחתון מקרינים לרגליים מאוד אושפזתי ובוצע mri ע"ש מתני גבי שתוצאותיו: בלט דיסק ימני הלוחץ על חוט השדרה ופוחס אותו מעט ללא עדות לשינויים מיאלופתיים בגובה D2-3. בלט דיסק קל ללא לחץ על חוט השדרה בגובה D8-9. סירינגומיאליה מינימלית בגובה d2-3 עד גובה D10-11. בלט דיסק דיפוזי עם לחץ מינימלי על השק הדורלי בגובה L4-5.בלט דיסק דיפוזי עם לחץ קל על השק הדורלי בגובה L5-S1. בוצע mri צווארי שהיה תקין. הכאבים החמירו והתגייסתי לצבא ובוצע mri ע"ש מותני שתוצאותיו: קונוס בגובה T12-L1. בלט אנולוס אחורי קטן ללא לחץ משמעותי על השק התקאלי. רציתי לשאול האם יש החמרה בין הmri הראשון לבין השני? מה זה קונוס? מה זה אומר מה המשמעות? האם זה מצדיק את הכאבים? איך מטפלים בזה? ומה זה בלט אנולוס? אשמח לתשובות ולהסבר על הקונוס תודה רבה

לפי התיאור כנראה אין החמרה והכאב יכול לנבוע מקגרומים רבים שיאן קשר בהכרח בינים לבין ממצאי הדימות לגבי המונחיפם - קונוסו קצה חוט השדרה מציע שתעשי קצת שיערי בית בויקיפדיה או אתר אחר ביחס לכל המונחים ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה