שינויים שחיקתיים בגב התחתון

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

27/12/2015 | 23:20 | מאת: נועה

אני בת 29 ושוקלת 55 ק"ג ובתקופה האחרונה יש לי כאבים בגב התחתון. הלכתי לאורתופד והוא שלח אותי לצילום רנטגן של האיזור. הוא אמר לי שמהצילום נראה שיש לי שינויים שחיקתיים קלים בגב התחתון שנובעים מהגיל (אני בת 29 ורזה) ולדבריו זה בגדר הנורמה והמליץ לי לבוא אליו עוד חצי שנה למעקב (יודגש שהכאבים בגב הם לא כתוצאה של הריונות או מאמץ יתר ושאני הולכת עם נעלים נוחות ושטוחות, ככל שזה רלוונטי). בשנה האחרונה אני עושה פעמיים בשבוע פילאטיס מזרון (ללא מכשירים) והאורתופד אמר לי לעשות גם הליכות ושרצוי שאחזק את שרירי הבטן והגב התחתון. אני חושבת שבפילאטיס אני לא מחזיקה מספיק את הבטן בפנים כי אני לא מצליחה (והרי צריך להכניס אותה או להצמיד אותה ממש למזרון) ושיכול להיות שזה משך לי את הגב וגרם לכאבים. 1. מה אתם ממליצים לעשות בנוסף לפילאטיס? 2. אולי הכאבים נגרמים גם מישיבה ממושכת (אני עובדת בעבודה משרדית)? יש לכם המלצה לכיסא או לכרית טובה? 3. האם יש בדיקה נוספת שמומלץ שאעשה? 4. איך ניתן למנוע את החמרת המצב? תודה!

בגיעל שלך השינויים בעקר ממצב גנטי ולא מגיל כמובן - אבל אין לנו דרך לרפא את אהדיסק אלא רק לחזק השרירים סביבו בפעילות גופנית אינטנסיבים כולל חיזוק שרירי גב ובטן אם כל זה לא עוזר - לפעמים יש צורך לשקול צריבת דיסק או טיפול אחר בהזרקה ואף ניתוחי במצבי קיצון ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה