עקמת לבת 12 וחצי

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

06/01/2016 | 23:03 | מאת: אילה

לבתי בת 12 וחצי התגלתה עקמת לפני 7 חודשים-52 מעלות, וגם כיום זה נשאר אותן מעלות. יש לה כמה חוליות מחוברות בעמוד שדרה. האם העובדה שיש לה חוליות מחוברות מעידה שהמצב ילך ויחמיר יותר מעקמת אידיופטית או שאין קשר? אנחנו מפחדים לנתח אותה, ועושים הרבה טיפולים למנוע החמרה. מהם הסיכויים שזה יישאר באותן מעלות כמו שנשאר עד עכשיו? האם חייבת להיות החמרה? נפחי ריאה שלה תקין. אנחנו לא יודעים מה יותר מסוכן ,לנתח או לא לנתח...? כי בשני המצבים יש סיכונים.. מה עדיף בד"כ לנתח בסוף הגדילה או דווקא בגיל הזה שהיא לפני מחזור ואולי הגדילה עלולה להיעצר??? תודה רבה

מדובר בבעיה מורכבת יתר מאשר לדיון של כמה שורות באינטרנט מציע לכם להגיע ליעוץ מסודר כעקרון אם אינה מחמירה לאורך זמן צריךל מעקב עד סוף הצמיחה ואז השמן המתאים לשקול ניתוח - ולפי התיאור היא צריכה ניתוח במדה שיש הרעה לאורך זמן - כנראה יש צורך בניתוח מוקדם יותר ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה