כאבי גב שחזרו , אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

23/12/2015 | 00:50 | מאת: מרינה

שלום לפני 3 ש' עברתי ניתוח DISCETOMY L5-S1 כל זמן היתי חשה בסדר, לפני כ3 שב חזרו כאבים? עזים עם הקרנה לרגל עד הזרת. CT בינתיים משנה שעברה, כי גם עז היו כאבים שחלפו ב CT בלט L5-S1, L4-L5 עכשיו כאבים לא עוברים עם טיפול תרופותי, פיזיו, שחייה, מסאז' במרפאת כאב הציאו לי טיפול בגלי רדיו. עד כמה זה אפקטיבי? לכמה זמו זה יכול להספיק? מה תופעות לוואי שיכולים להיות? האם זה מסוכן לבריאות כמו קרינה למשל? מה שלב הבא אם זה לא עוזר? תודה רבה מרינה

לא מסוכן אבל יעיל רק לחלק קטן מהבעיות שיכולות לגרום לכאב כזה בינתים לא ברור מה סבת הכאב שחזר ואי איפשר לדעת זאת על פי CT בלבד מציע לבצע MRI של עמוד השדרה המתני עם חומר ניגוד וכן EMG של עצבי הרגלים ולהגיע ליעוץ מומחה עמוד שדרה לצורך איבחון סבת הכאב כעת זה ההיגיון הבריא: קודם מבררים את סבת הכאב ורק אז מתחילים להציע טיפולים שונים שמתאימים לאבחנה ולא יורים מהמותן כל מיני טיפולים בלי לדעת אם הם מתאימים ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה