תוצאות בדיקת MRI

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

23/12/2015 | 18:33 | מאת: suren babayan

שלום , להלן תשובה שקיבלתי מבדיקת MRI צווארי שביצעתי לפני שבוע. מה אומרות התוצאות? סיבת ההפניה: כאבי צוואר. מעבר קרניו-צרביקלי תקין. עמדה לורדוטית רגילה. מבנה תקין של החוליות ושל הדיסקים הבין חולייתיים. חוט שדרה צווארי וגבי עליון עם סיגנל שמור. בחתכים האקסיאלים: בגובה C2-C3: רוחב תקין של התעלה והפורמינות ללא בלט דיסקלי. בגובה C3-C4: בלט שטוח של האנולוס עם מגע בשק התקאלי. תעלה שמורה. פורמינות שמורות. בגובה C4-C5: בלט שטוח של האנולוס עם מגע בשק התקאלי. תעלה שמורה. פורמינות שמורות. בגובה C5-C6: בלט שטוח של האנולוס עם מגע בשק התקאלי. תעלה שמורה. פורמינות שמורות. בגובה C6-C7: בלט שטוח של האנולוס אמצעי ומעט שמאלי עם לחץ קל על השק התקאלי. היצרות קלה של התעלה משמאל. פורמינות שמורות. בגובה C7-D1: מבנה שמור. בגובה D1-D2: מבנה שמור.

אין ממצא מדאיג יש בלטי דיסק שהם ביטוי לתהליכי שחיקה של הדיסקים - שיכולים להיות מוקד וגורם לכאב צוואר כדאי לעבוד על חיזוק השרירים המיציבם של עמוד השדרה הצווארי ו]פעילות גופנית סדירה פייזותרפיה וכו אם לא עוזר - לשקול יעוץ מומחה עמוד שדרה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה