פענוח C.T צוואר

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

27/11/2015 | 02:09 | מאת: תומר

הבדיקה בוצעה במנח אקסיאלי בחתכים דקים עם שיחזורים במישור הקורונלי וסגיטלי עמדה לורדוטית תקינה. ללא תמט חוליה. בגובה C1-C2: מבנה גרמי תקין רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. בגובה C2-C3: מבנה גרמי תקין רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. ללא עדות לבלט דיסק. בגובה C3-C4: מבנה גרמי תקין רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. ללא עדות לבלט דיסק. בגובה C4-C5: מבנה גרמי תקין רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. אפקט ואקום בדיסק ללא עדות לבלט. בגובה C5-C6: limbus vertebra בלוחית עליונה קדמית של C5 עם הנמכה קלה בגובה החוליה. רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. ללא עדות לבלט דיסק. בגובה C6-C7: מבנה גרמי תקין רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. ללא עדות לבלט דיסק. בגובה C7-D1: מבנה גרמי תקין רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. ללא עדות לבלט דיסק. יש לציין שאני בן 21, חייל (לא יכול לפרט על תפקידי). לפני כחצי שעה בערך התחילו לי כאבי צוואר חמורים (הייתי מוגבל בתנועת הראש עקב הכאבים - לא יכולתי להזיז את הראש לאף צד/למעלה/למטה) - הכאבים התחילו בעת ביצוע תפקידי בצבא. ביצעתי צילום רנטגן ופיזיותרפיה במשך חודשיים, הטיפולים עזרו אך לא העלימו את הכאבים לגמרי ואני מרגיש שהצוואר כל הזמן תפוס. בזמן האחרון הכאבים התחילו להתחזק ובגלל זה הופנתי לבצע את סריקת ה-C.T. אשמח לקבל חוות דעת על התוצאה והסבר פשוט מה זה אומר. תודה מראש.

במלה אחת - תקין ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה