קיפוזיס חזית מוגברת

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

16/11/2015 | 21:16 | מאת: אבי

שלום, לבני, בן 14 נמצא קיפוזיס חזית מוגברת ברובה גמישה - חזית של 55 מעלות. אנו מודאגים. האם יש סכנה בהמשך ? האם המצב הפיך ? האם מחוך יכול לתקן את המצב ? מה ניתן לעשות ? תודה.

מחוך לא יתקן עקומה קיימת אבל הוא בהחלט יכול לעכב או לעצור החמרה נוספת שעלולה וצפויה להתרחש עד תום הצמיחה של עמוד שדרה אם הוא סיים כבר את הצמיחה (סביר שלא) - אין במחוך טעם עדיף גם להשוות לצילום קודם או צילום בעתיד כדי לראות אם יש דינמיקה של החמרה בעקומה - אם אין והמצב יציב - אין למעשה טעם רב בשימוש במחוך - מדובר בטיפול לא קל וחבל שיחשף לטיפול כזה אם אין בו תועלת מראש איני יודע מה מצבו הספציפי של הבן ולכן נראה לי שכדאי להיות במעקב של מומחה עמוד שדרה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה