תוצאת MRI של גב תחתון

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

17/11/2015 | 22:02 | מאת: אני

שלום, אני אשמח לקבל מידע לגבי התוצאה הבאה ומה מומלץ לעשות בהמשך. תוצאת הפיענוח: מודגמת עמדה לורדוטית רגילה. סימני התייבשות בדיסקים בתחום L4-S1. קונוס מדולרי מסתיים ב-L1. בחתכים האקסיאלים : בגובה L4-L5 : בלט דיסקלי אחורי קמור עם לחץ על השק התקאלי ועל השורשים L5 בתעלה בגובה L5-S1 : בלט דיסקלי אחורי אמצעי ומעט ימני מחודד עם לחץ על שורש S1 מימין בתעלה. ביתר הגבהים : מבנה שמור. סוף הפיענוח. אני אשמח לקבל תשובה ותודה מראש

הבדיקה מראה על ניוון ובלט בדיסקים L4-5 L5-S1 זה כשלעצמו ממצא מאד שכיח ולא בהכרח מקור לתסמינים ולכן אי אפשר רק על סמך הפענוח להמליץ המלצות חשוב וחיוני לדעת ממה את/ה סובל/ת מה ממצאי הבדיקה הגופנית ולאראות את הצילומים עצמם אם מדובר על כאב גב לא קשה מדי - הייתי מתחיל בפייוזתרפיה בלבד ואם אין הטבה - מתיעץ עם מומחה עמוד שדרה

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה