פריצות דיסק וניוון דיסק

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

08/11/2015 | 18:26 | מאת: עמיר

שלום רב, שמי עמיר, בן 43 סובל מנימול וכאבים בידיים וברגליים (לעיתים חוסר תחושה והרגשת שריפה). על פי MRI משנת 2013 התקבלו האבחנות הבאות: 1. פריצות דיסק C4-5-6 + תבליטי דיסק נוספים 2. ניוון דיסק L2-3 בבדיקת CT של עמוד שדרה מותני אובחנו: היצרות התעלה, שחיקת הדיסקים, לחץ עצבי ופריצות דיסקים. כירורג אורטופד המליץ על MRI עמוד שדרה צווארי ומותני חדשים כדי להחליט על המשך טיפול ניתוחי. קראתי את הכתבה לגבי פעולות כירורגיות חדשניות לטיפול במצבים רפואיים הקשורים לעמוד השדרה ורציתי לקבל את חוות דעתך לגבי הטיפול המומלץ עבורי. אציין כי אני חרד מהמחשבה לעבור ניתוח בגב עם כל ההשלכות של זה ולכן אשמח לחוות דעתך המקצועית. תודה רבה, עמיר

הבנתי את חששותיך - אם כי לא בהכרח הם מוצדקים ולא תמיד ניתן להחליף פעולה ניתוחיתבפעולה שעיר פולשנית - לרוב היעילות פחותה בכל מקרה לא שאלתשאלה ספציפית - אם צרצה אתה מוזמן להגיע להתיעצות מסודרת ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה