תוצאות סי.טי עקב כאבים לכל אורך צד שמאל תחתון

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

11/11/2015 | 12:26 | מאת: dorit

ממצאים: L1-L2: שינויים ניווניים דיסקוגניים עם היצרות של המרווח הבין חולייתי. הופעה של בקע דיסקי דיפוזי אחורי עם לחץ קל על השק התקאלי. שומן אפידורלי מטושטש דו"צ. המפרקים הפאצטליים והתעלה הספינלית הגרמית הודגמו ללא סטיות. L2-L3: בקע דיסקי דיפוזי אחורי גס עם לחץ על השק התקאלי. שומן אפידורלי מטושטש דו"צ. המפרקים הפאצטליים והתעלה הספינלית הגרמית הודגמו ללא סטיות. L3-L4: הודגם בקע דיסקי מרכזי אחורי גם עם לטרלזציה לשמאל. לחץ על השק התקאלי. שומן אפידורלי מטושטש דו"צ, יותר משמאל. המפרקים הפאצטליים מוצרים. התעלה הספינלית הגרמית שומרת על קוטרה. L4-L5: סימני ספונדילוליסטזיס בדרגה 1. בקע דיסקי דיפוזי אחורי גס עם לחץ על השק התקאלי. שומן אפידורלי מטושטש דו"צ. המפרקים הפאצטליים מוצרים והיפרטרופיים עם סימני תופעת ואקום. התעלה הספינלית הגרמית שומרת על קוטרה. L5-S1: בקע דיסקי מרכזי ולטרלי שמאלי עם לחץ על הנקב השמאלי. שומן אפידורלי משמאל מטושטש. המפרקים הפאצטליים מוצרים ומעט היפרטרופיים. התעלה הספינלית הגרמית שומרת על קוטרה. קיבלתי כדורים אנטי דלקתיים , זריקת וולטרן ומנוחה . דבר זה נגרם לפני 3 שבועות. עדיין יש כאב בתחתית הירך ובשוק שמאלית, בזמן עמידה או הליכה. אודה על תשובתך להמשך טיפול, ומשמעות הבעיה. בתודה ובברכה, דורית

לא מדובר בבעיה מסוכנת אלא בשחיקת דיסקים ובעקר אי יציבות וגלישה של חוליה אחת מעל השניה - מצב שפתרונו ניתוחי בייצוב החוליות אם הכאב אינו כה קשה שמתחיב ניתוח - אפשר לעוזר בטיפולים שונים כומ פייזולפריה הידרותפריה כירורפקטיקה ועוד - אם כי ההטבה צפויה להיות חלקית וזמנית ממליץ לך להגיע ליעוץ מסודר עם מומחה עמוד שדרה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה